Süper Kupa Galatasaray’ın

Galatasaray, normal süresi 0-0 ve uzatma bölümü 1-1 berabere biten maçta penaltılarda Beşiktaş’a 3-0 üstünlük sağlayarak, Turkcell Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Süper Kupa Galatasaray’ın

Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda yapılan maçı penaltı atışları sonucu kazanan sarı-kırmızılı futbolcular, karşılaşmanın son düdüğüyle büyük sevinç yaşadı.

 

Sevince, yedek kulübesindeki oyuncular ile teknik ve idari ekip de dahil oldu. Sarı-kırmızılı futbolcular, kupa sevincini daha sonra taraftarıyla paylaştı. 

 

Saha ortasında kurulan platformda, önce karşılaşmanın hakemleri Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar ve Ali Palabıyık’ın plaketleri verildi ve madalya seremonisine geçildi.

 

İlk olarak madalyalarını alan Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyeti, Galatasaraylı oyuncular alkışlayarak teselli etti.

 

Sezona Turkcell Süper Kupa sahibi olarak başlayan sarı-kırmızılı teknik ekip ve oyunculara madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’den aldı. 

 

Kupada maçın adamı Muslera

 

Turkcell Süper Kupa’nın en değerli oyuncusu 2 penaltı atışını kurtaran Galatasaray kalecisi Fernando Muslera oldu. 

 

Penaltı atışlarında Beşiktaşlı futbolcular Oğuzhan Özyakup ve Atiba Hutchinson’ın atışlarında başarılı kurtarışlar yapan Muslera, kupanın kazanılmasında büyük katkı yaptı.

 

Fernando Muslera’ya ödülünü Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu verdi.

 

Bakan Kılıç, Galatasaray’ı kutladı

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Turkcell Süper Kupa’yı kazanan Galatasaray’ı tebrik etti.

 

Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında, “Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan Turkcell Süper Kupa’da normal süresi ve uzatma bölümleri berabere biten maçın sonunda rakibini penaltı atışları ile yenerek Süper Kupa’yı müzesine götüren Galatasaray Kulübü’nü kutluyorum. Başarıda emeği geçen tüm takım oyuncularını, teknik ekibi ve yönetimi tebrik ediyorum. Turkcell Süper Kupa’nın sahibi Galatasaray’a ve maçta mücadele eden Beşiktaş’a önümüzdeki sezon başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X