Süper Lig geliyor

Başkan Musa Aydın, “İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Bilimsel çalışmalara ve deplasmanlı lige önem vereceğiz. 2016 Rio Olimpiyatları’ndan da altın madalya bekliyoruz’ dedi.

Süper Lig geliyor

TOLGA ÖZTAŞ

 

Türkiye Güreş Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Musa Aydın, OLAY Medya’yı ziyaret ederek hedeflerini açıkladı.

 

Seçimlerde geçerli 251 oydan 161’ini alan Musa Aydın, “İlk olarak hedefimiz tabii ki 2016 Rio Olimpiyatları’nda başarılı olmak. Elimizde sihirli değnek yok, ancak yapacaklarımızı biliyoruz. Öncelikle Olimpiyat Komitesi kuracağız. Komitenin içerisinde akademisyenler, mevcut ve eski teknik direktörler olacak. Birlikte olimpiyatlara aday sporcuların, performanslarını takip edeceğiz. Rakip sporcuların analizini yapacağız. Ayrıca Milli Takım için kuracağımız ekipte kondisyoner, psikolog, diyetisyen ve doktor olacak. Bilimsel çalışmalar yapacağız” dedi.

BİLİMSEL VERİ OLACAK

Başkan Musa Aydın, Rio Olimpiyatları’na katılacak sporcuları detaylı incelemeye alacaklarını belirterek, “Milli sporcularımız için büyük ihtimalle Uludağ Üniversitesi’nden uzmanlarla anlaşacağız ve hazırlanacak detaylı analizlerini inceleyip yol haritası belirleyeceğiz. Her 2 ayda bir sporcularımız bu testlere girecek ve son durumlarını göreceğiz. Böylelikle uluslararası alanda bizi temsil edecek sporcularımızın durumlarını her zaman bilerek, nasıl bir çalışma programı yapacağımızı biliyor olacağız” diye konuştu.

EN AZ 11 HAFTA SÜRECEK

Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünya çapında başarılı olan her spor dalının düzenli ve deplasmanlı bir ligi var. Bizde en az 11 hafta sürecek deplasmanlı Güreş Ligi’ni oluşturacağız. Bu ligin daha işlevsel hale gelmesi için de her yıl başlangıç ve bitiş tarihini belirleyeceğiz. Milli Takımlara seçilme noktasında kriterler belirleyeceğiz. Sporcu, -Bu turnuvada dereceye girersem, ligde madalya kazanırsam ay yıldızlı formayı giyerim- diyebilecek.”

BURSA ÖRNEK MODEL

 

Güreşle ilgili genel planları hakkında da bilgi veren Musa Aydın, “Türkiye’de birçok yerde Güreş Eğitim Merkezleri var. Spor Genel Müdürlüğümüz ile birlikte çalışarak buralardaki çalışmaları ayağa kaldıracağız. Ekipler kurarak her sporcunun nasıl gelişim sağladığını gözlemleyeceğiz. Ayrıca Bursamızda uygulanan bir model var. 3 noktada yatılı güreş okullarımız bulunuyor. Bu uygulamayı tüm Türkiye’ye yararak, henüz çok küçük yaşta yetenekli çocuklarımızı keşfederek bu okullara yerleştireceğiz” dedi.

Kaya ve Uslu’dan madalya bekliyorum

Federasyon Başkanı Musa Aydın, Bursa Büyşükşehir Belediyesporlu güreşçiler Barış Kaya ve Enes Uslu’dan 2016 Rio Olimpiyatları’nda madalya beklediğini ifade ederek, “Aslında bu sporcularımız Bursa’dan ayrılacaklardı ancak Bursa sevdalısı olduğum için burada kalmaları için ısrar ettim. Bu 2 sporcumuzda kendi sikletlerinde Türkiye Şampiyonu olarak beni gururlandırdılar. Artık sıra Olimpiyatlara geldi. Rio’dan da inşallah Bursa’ya altın madalya ile dönerler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X