Süper Lig’de 8,4 milyar TL’lik anlaşma!

DenizBank Genel Müdürü Ateş, “Bugün, (4 büyük kulüple) Ziraat Bankası koordinasyonunda, Halkbank, Denizbank ve Yapı Kredi’nin katılımlarıyla toplam 8,4 milyar liraya ulaşacak finansman paketini hayata geçiriyoruz” dedi…

Süper Lig’de 8,4 milyar TL’lik anlaşma!

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri ile bankalar arasında yapılan “Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi” imza töreni düzenleniyor.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamaları;

“Türk futbolunda yeni bir sayfa açılıyor. 4 kulübümüz, Bankalar Birliği ile yeni bir yapılandırma anlaşması yaptı. Bu anlaşma ile daha uzun süreli bir ödeme planı ortaya çıkacak. Türk futboluna ve kulüplerimizin mali sorunlarına yapıcı yaklaşımları nedeniyle Bankalar Birliği’ne Türk futbolu ailesi adına teşekkür ediyorum.

Dört büyük kulüp ve Bankalar Birliği, 5+2 yıl olan eski anlaşmanın 7+2 yıl olarak yeniden yapılandırılması konusunda anlaşma sağladı. Kulüpler 2 yıl anapara ödemesi yapmayacak. Türk futbolunun kurtuluşu mali disiplinde. Kulüplerimizin, UEFA’dan ceza almasını istemiyoruz. TFF olarak günü kurtarmak için değil geleceğimiz üzerine çalışıyoruz. Kulüplerimizden beklentilerimiz bu süreç içerisinde anlaşmalarına tam olarak uymalarıdır. Türk futbolunda borcu olmayan örnek kulüplerimiz de var, onlara da teşekkür ediyorum.  Kulüplerimiz ve Bankalar Birliği arasında imzalanan bu anlaşma için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bu konuda yakın takibine tanık olduğumuz Spor Bakanımız Sayın Kasapoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X