Süper Lig’de yeni dönem!

İlk testi dün alt yapı takımları arasında oynanan maçta yapılan Video Yardımcı Hakem Sistemi’ne ocak ayında geçiliyor… TFF Başkanı Yıldırım Demirören, ‘Hiç kimse Türk hakemlerinin adaletsiz olduğunu söyleyemez. Video hakem sistemi Avrupa’da kullanılmaya

Süper Lig’de yeni dönem!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig’de Video Yardımcı Hakem Sistemi’ne Ocak ayında geçileceğini açıkladı. Video Yardımcı Hakem Sistemi’nin ilk testi, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapıldı. Başakşehir Kulübü’nün altyapı takımları arasında oynanan maçta Türk hakemler, Video Yardımcı Hakem Sistemi’ni bir müsabakada ilk kez uyguladı. Türkiye’deki ilk VAR testini, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da izledi.

İLK ADIMI ATTIK

TFF Başkanı Demirören, çalışmaların devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: ‘Futbolun içinde hakem hataları var. Hiç kimse Türk hakemlerinin adaletsiz olduğunu söyleyemez. Video hakem sistemi Avrupa’da kullanılmaya başlandı. Türkiye’de başlaması için ilk adımı attık, deniyoruz. Bu işe Almanya, İngiltere, İtalya herkes başlıyor. Biz de Göksal Gümüşdağ ile görüştük, bugün bu sürece başladık. Video hakem sisteminin sezon başına yetişmesi imkansız.’

HERKESTEN FAYDALANACAĞIZ

‘Ocak ayında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Türk futboluna hayırlı olsun. Sezon başına yetişmesi imkansız çünkü eğitimleri uzun sürüyor. Almanya falan 1 sene hazırlandı buna. Yeni bırakmış hakemlerden de video hakem sisteminde yararlanabiliriz’ Demirören ayrıca, araçlarda mevcut hakemlerin görev yapacağını belirterek, gerekirse yeni bırakmış hakemlerden de faydalanabileceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X