Süper Lig’e damga vurduk!

Lig’de en fazla altyapı oyuncusu boy gösteren ekip 12 futbolcuyla Bursaspor oldu.

Süper Lig’e damga vurduk!

Süper Lig’de 11 hafta geride kalırken, bu süreçte 18 takım içerisinde 397 futbolcu forma giydi. Bu rakamın yalnızca 168’ini yerli oyuncular oluştururken, yabancı oyuncuların sayısı ise 229’a ulaştı.Ligde forma şansı bulan yerli oyuncuların 47’sinin yurtdışında yetişmiş futbolcular olması dikkatleri çekti. Kulüpler bazında Süper Lig’de en fazla altyapı oyuncusu boy gösteren ekip 12 futbolcuyla Bursaspor oldu. 

4 OYUNCU ŞANS BULDU

Yeşil-beyazlı ekibin altyapısından çıkan ve bu sezon ligde forma şansı bulan oyuncular; Serdar Aziz, Muhammet Demir, Ertuğrul Ersoy, Kubilay Kanatsızkuş, Furkan Soyalp, Rüştü Hanlı, Ozan Tufan, Doğanay Kılıç, Batuhan Altıntaş, Volkan Şen, Eren Albayrak ve İlhan Depe oldu. Bursaspor aynı zamanda 4 futbolcuyla kendi altyapısından yetişen oyunculara ligde süren en fazla ekip konumunda yer alıyor. Ertuğrul Ersoy, Kubilay Kanatsızkuş, Rüştü Hanlı ve Furkan Soyalp, yeşil beyazlı ekibin altyapısında eğitim aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X