‘Süper teşvik’le damarları açacak

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında desteklenen 19 firma arasında yer alan Alvimedica, sağlık teknolojisine yönelik 1 milyar 526 milyon liralık yatırımıyla dikkati çeken bir projeye imza attı.

‘Süper teşvik’le damarları açacak

Girişimsel kardiyoloji alanında faaliyet gösteren Alvimedica, ‘süper teşvik’ olarak da adlandırılan sistem kapsamında alacağı teşvikle muhtelif kateter, ilaçlı stent ve kalp kapakçığı üretimi için düğmeye basacak ve Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığını azalatacak.

Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, Türkiye’de ilaçlı stent üretiminin sadece firmaları tarafından yapılabildiğini belirterek, ”Yeni yatırımla ilaçlı stent üretim kapasitesi yükselerek birim başına üretim maliyetleri bir miktar düşecek

. Bu durum da ihalelerde fiyat avantajı ve yerli ürün tercihi açısından önemli” dedi. Alaton, yabancı ilaçlı stent firmalarının bir kısmının Türkiye’de sattığı ürünlerin eski teknolojili olduğuna da dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X