Sur şehitlerine veda

Diyarbakır Sur’daki çatışmalarda şehit düşen 2 uzman çavuş ve 1 uzman onbaşıyı, memleketlerinde binlerce vatandaş son yolculuğuna uğurladı.

Sur şehitlerine veda

Diyarbakır Sur’da PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada önceki akşam şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz’ün ardından, aynı gece ağır yaralanan ve hastanede şehit düşen Uzman Onbaşı Kadir Genç ile sabah şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Alsancak, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.

Adana’da defnedilen Uzman Onbaşı Kadir Genç’in (26) cenazesine 5 binden fazla yurttaş katıldı. 

3 aylık uzman onbaşı olan Genç’in babası Veysel, annesi Fadime ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan Kadir Genç’in 3 kardeşi de birbirine sarılarak ağıt yaktı. Şehidin cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ŞEHİT ASKER, DOĞUMGÜNÜ HEDİYELERİNİ GÖREMEDİ

Kırıkkale’de defnedilen şehit Uzman Çavuş Yusuf Alsancak’ın (30) cenazesinde de gözyaşları sel oldu. Şehidin kuzeni Ebru Alsancak, Alsancak’ın doğum gününün 5 Şubat olduğunu ve yeni doğumgününü kutladıklarını söyledi. Annesi Gülseren Alsancak’ın, doğum günü için oğlunun fotoğrafının bulunduğu yastık ve kupa yaptırdığını anlatan Ebru Alsancak, kuzeninin bu hediyeleri göremediğini belirtti. 

Bekar olan ve 2 yıldır Tunceli’de çalıştığı öğrenilen Alsancak’ın geçici görevle Sur’a gittiği öğrenildi. Şehidin cenazesi, ikindi vakti toprağa verildi.

ŞEHİT BABASINDAN BAKANA: BİTSİN ARTIK

Afyonkarahisar’da son yolculuğuna uğurlanan şehit Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz’ün ise baba evi taziyeye gelenlerle doldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı şehit cenazesine otobüslerle gelen subay ve uzman çavuşlar, şehidin babası Fehmi Öz’ün elini öperek başsağlığı diledi. Askerlere tek tek sarılıp öpen Fehmi Öz, duygulu anlar yaşadı.

Bakan Veysel Eroğlu’nun yanına geldiği sırada baba Fehmi Öz, basın mensuplarına, “Onları sevindirmeyeceğim. Bu yüzden haber yapmayın. Beni çekmeyin” diye seslendi. Öz, Eroğlu’na, “Bu terör bizim canımızı çok yaktı, bitsin artık. Ben bu 3 çocukla şimdi ne yapacağım” diye sordu. Şehit asker daha sonra toprağa verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X