Sur Yapı ‘Marka’ projesini büyüttü

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Bursa’da ‘Marka Rezidans ve AVM’ ile beklentilerinin üstünde bir talep aldıklarını belirterek, “50 milyon dolarlık ek yatırımla projemizi büyütme kararı aldık. Konut ve mağaza sayımızı artırdık” dedi.

Sur Yapı ‘Marka’ projesini büyüttü

ASLIHAN AYDIN

 

Elmas, Nilüfer Odunluk Mahallesi’nde yapımı süren ‘Marka Rezidans ve AVM’ projesi ile ilgili dün satış ofisinde düzenlediği basın toplantısında, önemli açıklamalarda bulundu. 600 milyon dolarlık projeyi 2014 yılı kasım ayında tanıttıklarını hatırlatan Elmas, “Beklediğimizin üstünde bir talep geldi. Bu yüzden bitişikteki parselleri de projeye dahil ederek 50 milyon dolarlık ek bir yatırım yaptık” dedi. İnşaat alanının toplamda 230 bin metrekareye ulaştığını ifade eden Elmas, “18 kattan ve 170 daireden oluşan 3’üncü blok satışa çıktı. Ek yatırımla birlikte AVM mağaza sayısı 220’den 250’ye, rezidans sayısı da 316’dan toplamda 373’e yükselmiş oldu” diye konuştu.

YABANCI İLGİSİ BÜYÜK

Şimdiye kadar iki bloku satışa çıkardıklarını ve yüzde 60’ını sattıklarını kaydeden Elmas, AVM bölümüne de olumlu tepkiler aldıklarını vurguladı. Özellikle sanayici kesiminin konutlara çok ilgi gösterdiğini anlatan Elmas, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden talep aldıklarını bildirdi. Yabancıların da projeye ilgi gösterdiğini dile getiren Elmas, “Yüzde 15’ini yabancılar aldı. Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ülkelerinden ilgi oldu. Araplar Bursa’yı ve Uludağ’ı çok seviyorlar” ifadelerini kullandı. Elmas, alışveriş merkezi kısmını 2017 yılının mart ayında, konutları da aynı yılın ağustos ayında teslim edeceklerinin altını çizdi.

SEKTÖR YÜZDE 5 ARTIŞ BEKLİYOR

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sektörde geçen yıl dalgalanmanın çok olduğunu, ve satışların yüzde 10 arttığını ifade etti. Dolar yükseldiği için temmuz ve ağustos aylarının yabancı yatırımcı için fırsat olduğunu dile getiren Elmas, ”Çünkü fiyatlarda aynı oranda artış yapılmadı” dedi. Bu yıl konut satışlarında yüzde 5 artış olmasının beklendiğini ifade eden Elmas, “Faizler yükseldi. Bunun etkisi olacaktır” diye konuştu.

DÖNÜŞÜMDE İKNA SIKINTISI

Kentsel dönüşüm konusunda büyük sıkıntıların yaşandığını belirten Altan Elmas, şöyle devam etti: “Yasa çıktığından beri elini taşın altına koyan firmalardan biriyiz. Belediye ve kurumdan kuruma değişen farklılıklar oluyor. Ama en temel tıkanma insanları ikna etme konusunda yaşanıyor. Gençler olumlu bakarken, yaşlılar evlerini terk etmek istemiyor. Araziler ipotekli olabiliyor. Bunun gibi birçok sorunla karşılaşıyoruz. Süreci ahlaklı bir şekilde yürütmek zorundayız. Ama vatandaşların da beklentisini düşürmesi gerekiyor. Yoksa altından kalkamayız.”

LANSMANA ÖZEL İNDİRİM

Sur Yapı Marka Rezidans ve AVM, 63 metrekare ile 293 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin yer aldığı 21, 18 ve 14 katlı üç kuleden oluşuyor. Kulelerin alt kısmında alışveriş merkezi yer alıyor. Satışına başlanan son blokta bulunan 1+1, 2+1 rezidans ve home ofis daireler için lansmana özel indirimler yapılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X