Sur’a zırhlı ambulans

Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır’da çatışmaların yaşandığı Sur’da kullanılması için 1’i zırhlı 11 yeni ambulansı bölgeye gönderdi.

Sur’a zırhlı ambulans

Camları kurşun geçirmez olan 5.5 tonluk zırhlı ambulansın 450 bin TL’lik bedeli dikkati çekiyor. Diyarbakır’da 2 Aralık 2015’ten bu yana 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesi’nde PKK’lılara yönelik düzenlenen operasyonların sürüyor. Çatışmalarda yaralı ve hastaların alınmasında gereken zırhlı ambulans, dün Sağlık Bakanlığı tarafından ilçeye gönderildi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, Sur’daki çatışmalardan dolayı bakanlığın bu adımı attığını belirterek, “Zırhlı ambulans yaklaşık 5,5 ton ağırlığında ve her tarafı, camları dahi olmak üzere zırhla kaplanmış durumda. Bununla biz çatışma bölgesinde vaka alma hızımızı arttırmış olacağız” dedi. 

Personelin de can güvenliği sorunu yaşadığına işaret eden Dr. Avar, “Maalesef ambulans görüldüğü halde silahlı çatışmaya devam ediliyor. Hendek kazanlar ambulansı gördüğü halde ateş ediyor. Bu da vaka alımlarımızı geciktiriyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X