Şura`dan bir tartışmalı karar daha

Otelcilik ve turizm meslek liselerindeki `alkollü içki ve kokteyl hazırlama` dersi, öğretim programları ve ders çizelgelerinden çıkarıldı.

Şura`dan bir tartışmalı karar daha
 Din dersinin ilkokul 1’den itibaren okutulması, Osmanlıca’nın liselerde zorunlu olması gibi tartışmalı kararların çıktığı 19. Milli Eğitim Şurası’ndan bir bomba daha.
 
Antalya’da düzenlenen Şura’da önce oy çokluğuyla reddedilen ‘Anadolu otelcilik ve turizm meslek liselerinin öğretim programları ve ders çizelgelerinden, alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılması’ önerisi, ardından yeniden görüşüldü ve kabul edildi. Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarının muhalefet ettiği karar, hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’in desteğiyle çıktı.
 
TURİZMCİLER TEPKİLİ
 
Turizmi yakından ilgilendiren karar, sektörü ayağa kaldırdı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, ‘Bu dersi kaldırarak bazı insanların inançlarına göre eğitim alma talebine cevap veriyor olabilirsiniz. Ama öte taraftan bu yönde eğitim almak isteyenlerin önünü de kesmiş oluyorsunuz. En azından seçmeli ders olarak koyabilirlerdi. Elini değmek isteyen değer, değmek istemeyen değmezdi. Bu çok yanlış bir uygulama olur. Türkiye gibi turizm ülkesinde, sektöründe istihdam ihtiyacı olan ülkede bunları tartışmak bence çok doğru değil’ diye konuştu.
 
İMAM HATİP ÖRNEĞİ
 
Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır da, alkollü içecek dersinin kaldırılması uygulamasının çok yanlış olduğunu söyledi. Bayındır, şunları söyledi:
 
“Nasıl İmam Hatip okullarının bir ders içeriği varsa, nasıl mühendislik okullarının bir içeriği varsa turizm okullarının da derslerinin bir özelliği vardır. Bununla oynamamak gerekir. Sektöre de bu karar danışılmalı. Alkollü içecek dersiyle nitelikli öğrenciler yetişiyor. O zaman herkesi işe alırız.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X