‘Süratli şekilde dosyaları ilgili savcılıklara göndereceğiz’

Adalet Bakanı Bozdağ, 139 milletvekiline ait 682 fezlekenin bakanlığına gönderilmesine ilişkin, “Süratli bir şekilde dosyaları ilgili savcılıklara göndereceğiz.” dedi.

‘Süratli şekilde dosyaları ilgili savcılıklara göndereceğiz’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, göreve başlayan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunarak, başarılar diledi.

 

Ziyarette bir gazetecinin ”Bakanlık olarak fezlekeleri savcılıklara ne zaman göndereceksiniz?” sorusu üzerine Bozdağ, “Bildiğiniz gibi anayasa değişikliğinin cumhurbaşkanımız tarafından onanması üzerine Adalet Bakanlığında bulunan 117 dosyayı mahal cumhuriyet savcılıklarına gönderdik.” diye konuştu.

 

682 dosyanın da TBMM Başkanlığında olduğunu anımsatan Bozdağ şöyle devam etti:

 

”Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, elindeki dosyaları Başbakanlığa, Başbakanlık da Adalet Bakanlığına göndermiş durumda. Adalet Bakanlığı, önümüzdeki hafta içerisinde bu dosyaları, mahal cumhuriyet savcılıklarına intikal için gerekeni yapacaktır. Süratli bir şekilde dosyaları ilgili savcılıklara göndereceğiz. İlgili savcılıklar ceza muhakemesi kanunu çerçevesinde yapması gerekenleri onlar takdir edecek ve kararlarını vereceklerdir.”

 

“Terör, terördür neredeyse o ezilmelidir” 

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Belediyesi Nohutlu Tepesi Sosyal Tesisleri’nde AK Parti Yozgat İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programında, tüm İslam aleminin ramazan ayını kutladı. 

 

Türkiye’deki vatandaşların huzur içinde ramazan ayında iftar ve sahurunu yapabildiğini ifade eden Bozdağ, ”Dünyanın farklı yerlerinde oruçlarını huzur içinde tutamayan, iftarlarını sahurlarını aynı huzur içerisinde yapamayan kardeşlerimiz var. İşte Suriye’de maalesef barış ortamı yok. Başka yerlerde de yok. Gönlümüz arzu ediyor ki dünyanın neresinde olursa olsun, bütün Müslümanların huzur, sukut ve barış içerisinde büyük bir mutluluk içerisinde ramazanı idrak etmeleridir.” diye konuştu. 

 

DAEŞ terör örgütü ile de en etkin mücadeleyi Türkiye’nin sürdürdüğünü dile getiren Bozdağ, bu örgütün dini kullanmak suretiyle dünyada pek çok masum insanı haksız yere katlettiğini söyledi.

 

DAEŞ’in uluslararası proje bir terör örgütü olduğu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

 

”Eğer İslamdan ve Müslümanlardan insanları nefret ettirmek bu mümkün değilse soğutmak, uzaklaştırmak için nasıl bir organizasyon yapalım ‘ diye şeytanlar bir araya gelip kafa yorsalardı ancak DAEŞ gibi bir organizasyon ortaya çıkarabilirlerdi. Hem PKK terör örgütü, hem Paralel Devlet Yapılanması, hem ulusalcı çevreler, hem AK Parti düşmanlığını bir şey zanneden bazı zavallılar, hem de uluslar arası bazı çevreler Türkiye’yi DAEŞ terör örgütüne destek veren bir ülke gibi gösterebilmek için algı operasyonu yapıyorlar. Büyük iftiralar, büyük yalanlar piyasaya atmaktadırlar. Bu iftiralar bu yalanlar elbette bu iftiracıları bu yalancıları önünde sonunda vuracaktır. Türkiye teröre hiç bir zaman destek olmamıştır bundan sonra da asla olmayacaktır. Biz hep şunu söylüyoruz. Terörün dini, dili, mezhebi, vatanı, devleti olmaz. Terör terördür neredeyse o ezilmelidir.”

 

“Türkiye’nin değişim iradesini AK Parti temsil ediyor”

 

Türkiye’nin değişim iradesini AK Parti’nin temsil ettiğini anlatan Bozdağ, ”Varsın başka partiler marjinalleşmeye devam etsinler, cezaevlerindeki terör örgütü mensubu olmaktan tutuklu ve hükümlü olanları ziyareti siyaset yapma olarak görmeye devam etsin, radikal örgütlerle veya terör örgütleriyle kol kola olmaya devam etsinler. Biz milletimizle beraber olmaya ve milletimizin gösterdiği istikamette yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X