Sur’da 14 kişi güvenli bölgeye alındı

Diyarbakır Valiliğinden, Sur ilçesindeki oluşturulan güvenlik koridorundan 16.00-17.15 saatleri arasında 1’i çocuk, 2’si kadın 14 kişinin güvenli bölgeye alındığı bildirildi.

Sur’da 14 kişi güvenli bölgeye alındı

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde var olduğu iddia edilen sivillerin tahliye edilebilmesi için daha önce 17 Şubat’tan itibaren 6 kez operasyonlara ara verilerek güvenlik koridoru oluşturulduğu belirtildi.

 

Bu koridorlara ek olarak söz konusu bölgede kadın ve çocukların olduğuna dair ihbarların valiliğe ulaştığına işaret edilen açıklamada, “Bunun üzerine Sur’da 16.00 ile 17.15 saatleri arasında yeniden oluşturulan güvenlik koridorundan 1’i çocuk, 2’si kadın toplam 14 kişi güvenli bölgeye alınmıştır” ifadesine yer verildi.

 

Diyarbakır’da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan anonslar doğrultusunda operasyona ara verilen süreç içerisinde 19 Şubat’tan bu yana 1’i 4 aylık bebek, 15’i çocuk, 3’ü yaralı toplam 49 kişi tahliye edilmiş, 3 terörist teslim olmuş, 1 kişinin de cesedi çıkarılmıştı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X