Sur’da çatışma: 6 asker ve 5 polis yaralı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerin el yapımı patlayıcı infilak ettirmesi ve uzun namlulu silahlarla açtıkları ateş sonucu 5 polis memuru ve 6 asker yaralandı.

Sur’da çatışma: 6 asker ve 5 polis yaralı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 28 Kasım’da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur’un şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlar sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi’nde jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda 3 terörist daha etkisiz hale getirildi. Sur’daki operasyonlarda son 33 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 64’e ulaştı.

Operasyon bölgesinde teröristlerin el yapımı patlayıcı infilak ettirmesi ve uzun namlulu silahlarla açtıkları ateş sonucu 5 polis memuru ve 6 asker yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Asker Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Molofkokteylli saldırı kamerada

Bu arada, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki Vehbi Koç İlkokuluna terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca 22 Aralık’ta gerçekleştirilen molotofkokteylli saldırı, okulun güvenlik kamerasına yansıdı. 

Görüntülere göre, okulun önüne gelen bir grup YDG-H mensubu, çöp konteynerini vurarak dış kapısını açtıkları okulun bahçesine koşarak giriyor. Tanınmamak için başlarına kapüşon geçiren teröristler, sırt çantalarından çıkardıkları çok sayıda molotofkokteylini bahçeden okula atıyor. Okulun giriş kapısına ve camlarına da zarar veren teröristler, okulun koridorlarında molotofkokteyli atmayı sürdürüyor. Okulu ateşe veren teröristler, daha sonra binadan koşarak ayrılıyor.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucu binada hasar oluşmuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen hasar tespiti ile yapılan temizlik çalışmasının ardından saldırıdan 2 gün sonra okulda ders zili yeniden çalmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X