Sur’da çatışma çıktı

Diyarbakır Sur’da, dün operasyonun tamamlandığı bölgede arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine bir grup terörist tarafından ateş açıldı.

Sur’da çatışma çıktı

Sur’da, 28 Kasım 2015’te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur’un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon dün tamamlandı.

Operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine Hasırlı Mahallesi Köprülü Sokak’ta bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada bazı teröristler etkisiz hale getirildi.

Bölgedeki çalışmalar devam ediyor.

Bu arada, vali yardımcıları ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan’ın da aralarında bulunduğu heyetin, çatışmanın yaşandığı bölgenin yakınlarında inceleme yaptığı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X