Sur’dan göç

PKK’lı teröristlerin saldırılarıyla tarihi cami, kilise, han, hamam gibi kültürel mirası büyük zarar gören Diyarbakır Sur’da 6 mahalle ile bir caddede 9 gündür süren sokağa çıkma yasağının dün kaldırılmasının ardından aynı gün saat 16.00’da yeniden 6 maha

Sur’dan göç

Çatışmaların yoğunlaşmasının ardından esnaf kepenk kapatmış, 9 gündür evlerinden çıkamayan bir çok kişi sabahın ilk ışıklarıyla evlerini tek ederek ilçeden göç etmeye başlamıştı. Eşyalarını da alarak, ilçe dışındaki yakınlarına taşınan Sur sakinleri, çatışmaların bitmesini bekliyor.

KORKUNÇ MANZARA

Çatışmaların yoğun yaşandığı Fatihpaşa ve Cemal Yılmaz mahallelerinde birçok ev ve işyerinin kullanılamaz hale geldiği görüldü. Yasağın kalkmasıyla cadde ve sokaklara çıkan kadınlar, gördükleri manzara karşısında dehşete düşerek gözyaşlarına hakim olamadı. Teröristlerce açılan hendekler, kurulan barikatlar ve patlatılan  bombalar sonucu şehrin alt yapı şebekesinin zarar görmesi, önümüzdeki günlerde su, elektrik ve telefon hizmetlerine ulaşımda aksamalara neden olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X