Sürekli üşümek hangi hastalıkların habercisi?

Çok soğuk havalarda üşümek normaldir ancak bazı insanlar devamlı üşürler. Yaz ve kış ayları fark etmeden sürekli üşümek bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.

Sürekli üşümek hangi hastalıkların habercisi?

Sürekli Üşüme Neden Olur?

Hipoglisemi 

Kan şekerindeki dengesizlikler aniden titremelere ve üşümelere neden olabilir. Ciddi bir sağlık sorunu olan hipoglisemiye karşı önlem alınmazsa hastalar birkaç yıl içinde diyabet olabiliyor.

Anemi 

Kadınlardaki üşümelerde en sık karşılaşılan nedendir. Adet döneminde artan demir eksikliğine bağlı olarak üşüme görülebilir. Dengesiz beslenme ve yanlış diyetlerde kansızlığa neden olabilir. Doktoruna danışmalısınız. Beslenme düzenini de demir içeren gıdalara ağırlık verebilirsiniz.

Sinir Sistemi Rahatsızlıkları 

Sinir hücrelerinin tahrip olmasına bağlı olarak hücrelerde his kaybı oluşabilir. Hareket bozuklukları, kas problemleri üşüme sorununa yol açabilir.

Tiroit Düzensizliği 

Tiroit bezlerinin dengesiz çalışması metabolizmanın yavaşlaması, üşüme, kilo kontrolünde sorunlar, saç dökülmesi gibi sorunlara neden olabilir. Önlem alınması gereken bir rahatsızlıktır.

Kalp Rahatsızlıkları 

Kalp yetmezliği ve damar tıkanıklığı gibi vücutta kan dolaşımının sağlıklı olmaması üşümeye neden olabilir. Özellikle bacak ve kollarda üşüme görülebilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X