Suriye atışması

ABD’nin Suriye’deki El Şayrat hava üssüne yönelik saldırısıyla ilgili Moskova’dan yeni bir açıklama geldi. Kremlin, ‘ABD’nin Suriye’de kırmızı çizgiyi geçtiğine’ ilişkin açıklamayla ilgili haberdar olmadıklarını bildirdi.

Suriye atışması

Rusya, İran  ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı destekleyen kimi gruplar tarafından oluşturulan komuta merkezinden önceki gün yapılan  ‘ABD Suriye’de kırmızı çizgiyi geçti’ ve ‘Sınırı geçene cevabımız sert’ olacak şeklindeki açıklamaya dün Moskova’dan farklı bir  yanıt geldi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, komuta merkezinden yapılan, açıklamadan haberdar olmadıklarını söyledi. Peskov, “Bilgimiz yok, teyit edemeyiz. Reuters’in bunu nereden aldığını ve söz konusu ismi açıklanmayan kaynakların nereden çıktığını bilmiyoruz” dedi. 

ABD İŞBİRLİĞİ İSTEMİYOR

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Suriye’de düzenlediği füze saldırısı nedeniyle ABD’yi de eleştirmeye devam etti. Peskov, bu saldırının Washington yönetiminin Suriye konusunda işbirliği yapma arzusunun olmadığını gösterdiğini ifade etti. ”Esad gitmeli” yönündeki çağrıların krizin çözümüne yardımcı olmadığını söyleyen Peskov; Cenevre ve Astana’da yürütülen barış görüşmelerine alternatifin olmadığını söyledi. 

Peskov, yarın Rusya’yı ziyaret etmeye hazırlanan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Putin ile görüşmeyeceğini ve sadece Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya geleceğini de belirtti. 

‘KARŞILIK VERİRİZ’ 

Reuters haber ajansı , ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, merkezden yapılan açıklamada, “ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırgan politikası, kırmızı çizgiyi geçmektedir. Bu andan itibaren kırmızı çizgiyi aşıp saldırganca davranan her kim olursa olsun, cevabımızı sert bir şekilde vereceğiz ve ABD de verebileceğimiz cevabın boyutunun farkında” ifadelerine yer verildiği öne sürülmüştü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X