Suriye gerilimi

ABD’nin, Suriye’yi vurma ihtimaline karşı savaş gemisi ve uçaklarını saldırı konumuna geçirdiği iddia edildi. Rusya ise Washington’ın provokasyon peşinde olduğunu ve kimyasal saldırıların yapılacağı yerleri önceden açıkladı.

Suriye gerilimi

Washington yönetiminin ‘Suriye hükümetinin yeni bir saldırıya hazırlanıyor gibi göründüğü’ yönündeki açıklamasının Amerikan CNN International TV kanalı, ABD’nin, Suriye’yi vurma ihtimaline karşı savaş gemisi ve uçaklarını saldırı konumuna geçirdiğini iddia etti. 

CNN’in ismini vermediği bazı kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD’li askerlerin Suriye’deki Şayrat hava üssünü 24 saat izlediği belirtildi. Habere göre, Washington’da bu üs üzerinden bir kimyasal saldırı gerçekleştirilmesi planlandığına inanılıyor. 

ABD istihbaratı da bu üsse, içerisinde kimyasal maddeler bulunan uçaklar konuşlandırdığından şüpheleniyor. Üste son zamanlarda şüpheli başka bir eylem gözlemlenmediği kaydedilen haberde, üsse yönelik şu anda bir saldırı planlanmadığı aktarıldı. 

RUSYA: KİMYASAL SALDIRI HAZIRLIĞI VAR 

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Suriye’de iki yerde kimyasal saldırı hazırlığı olduğunu öne sürdü. Bakanlık sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’de iki yerleşim biriminde kimyasal saldırı hazırlığı yapıldığına dair somut verilere sahip olduklarını ifade etti. 

Zaharova, ‘Yeni istihbarat verileri elde ettik. Bu yönde bir senaryo ve provokasyon hazırlandığını düşünüyoruz’ dedi. Zaharova, söz konusu kimyasal saldırıların Sarakab ve Ariha kasabalarında düzenlenebileceğini belirtti. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da önceki gün, ABD’nin Suriye ordusuna müdahale etmesi halinde Moskova’nın karşılık vereceği uyarısında bulunmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X