Suriye, Irak, terör ve bölgesel konular görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasındaki görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı bildirildi.

Suriye, Irak, terör ve bölgesel konular görüşüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı Yıldız Sarayı’ndaki Mabeyn Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kabulde, ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konular ele alındı. 

İstanbul ve Diyarbakır’daki terör saldırılarıyla ilgili olarak ABD yönetiminin sergilediği dayanışmadan memnuniyetini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, terörle mücadele konusunda kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesinin ve doğru mesajlar verilmesinin önemli olduğunun altını çizdiği öğrenildi. 

“Türkiye DAİŞ, PKK, El Kaide, DHKP-C gibi terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müttefik ülkelerin yetkililerinden bu konuda duyarlılık beklediklerini hatırlatarak, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını baltalamaya çalışan kesimlere katkı niteliği taşıyabilecek duruş ve ifadelerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye’nin tıpkı ABD gibi bir hukuk devleti olduğuna değinen Erdoğan’ın, terör propagandası yapmanın ve terör eylemlerine destek niteliği taşıyan beyanlarda bulunmanın, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkati çektiği belirtildi. 

Görüşmede, Türkiye’nin DAİŞ, PKK, El Kaide, DHKP-C gibi terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmadığı, PYD ve YPG’yi de terör örgütü olarak gördüğü de tekrarlandı. 

Suriye’de oldukça kritik bir süreç yaşandığına işaret eden taraflar, geçiş hükümeti oluşturulması için neler yapılabileceğine ilişkin görüş teatisinde de bulundu. 

Türkiye’nin DAİŞ’le mücadele konusunda başından beri uluslararası koalisyona her türlü katkıyı yaptığı, askeri operasyonlara katıldığı, ihtiyaç duyulan desteği verdiği ifade edildi. 

“Terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında yer alıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin Başika’daki faaliyetlerinin de yerel kuvvetleri eğitme amacı taşıdığını hatırlattığı öğrenildi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın ise terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında yer aldıklarına değinerek, PKK’yı da terör örgütü olarak gördüklerini vurguladığı kaydedildi. Biden, Suriyeli mültecilere yardım eli uzatma konusunda Türkiye’nin yaptıklarını taktirle karşıladıklarını da söyledi. 

Görüşmede, Mart sonunda Nükleer Güvenlik Zirvesi vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın Washington’da yapacakları görüşmenin, iki ülke arasında üst düzey görüş alışverişi için önemli bir fırsat olacağı da ifade edildi.

Joe Biden ABD’ye gitti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye’deki 2 günlük çalışma ziyaretlerinin ardından ABD’ye hareket etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X