‘Suriye müzakereleri PYD’siz sonuç vermez’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye müzakerelerinin PYD’siz sonuç vermeyeceğini söyledi.

‘Suriye müzakereleri PYD’siz sonuç vermez’

Başkent Moskova’da bu sabah kameraların karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı, önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, “Suriye görüşmeleri, Suriye Kürtleri olmadan sonuç vermez.” dedi.

“Iraklı Kürtlere, Bağdat üzerinden silah verdik”

Lavrov, “Iraklı Kürtlere, Rus silahları sadece Bağdat üzerinden verildi. Doğrudan Kürtlere silah verilmedi.” dedi.​​

“Kuzey Kore’nin hidrojen bombası denediğinden emin değiliz”

Lavrov, “Moskova, Kuzey Kore’nin hidrojen bombası denediğinden emin değil. Biz ABD, Çin, Japonya ve Güney Kore ile ne olduğu konusunda görüşüyoruz. Hidrojen bombası olduğundan emin değiliz. Eğer öyle olsaydı BM’nin yaptırımlarının etkisiz olduğu ve hidrojen bombasında kullanılan malzemelerinin Kuzey Kore’ye gittiği ortaya çıkar.“ dedi. Lavrov, “Eğer bu sadece nükleer bomba ise yaptırımların etkili olduğu anlamına gelir.” diye konuştu.

“Kore Yarımadası’nda nükleer sorun çözülebilir”

Kore Yarımadası’nda nükleer sorunun çözülebileceğini dile getiren Lavrov, “Mesele sadece Kuzey Kore’de nükleer silah olmaması değil. Kore Yarımadası’nda kimsede nükleer silah olmamalı. Ne Kuzey Kore’de ne Güney Kore’de, ABD de oraya tekrar nükleer silahlarını götürmemeli.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X