Suriye ordusu kuşattı

Suriye ordusu ve müttefik kuvvetler, Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Suriye ordusu kuşattı

Suriyeli askeri kaynaklar, ordunun Deyr el-Zor’ un güney doğusunda bulunan ve DEAŞ’ın elinde kalan son güçlü bölgelerden biri olan El Meyadin’de terör örgütünün çevresini kuşattı.

İsminin açıklanmasını istemeyen askeri bir kaynak, ‘Müttefik kuvvetlerin de eşlik ettiği askeri kuvvetlerden bir birliğin  Deyr el-Zor ve kırsalında ilerlemelerini sürdürüyor. Birlikler, El Mayadin’de DEAŞ militanlarını kuşatma altına aldı’ dedi.

SON SAVAŞ YAKIN

Uluslararası koalisyon, DEAŞ’a karşı yapılacak olan son savaşın yakın olduğunu belirtiyor.

Koalisyon Güçleri Genel Komutan Yardımcısı General Robert Sofge, DEAŞ’a karşı verilecek son savaşın bütün işaretlerinin belirdiğini ve er ya da geç bu savaşın başlayacağını söyledi. Açıklamanın, DEAŞ’ın, Kerkük’ün Havice ilçesinden çıkarılmasından 2 gün sonra gelmesi dikkat çekti. 

Irak’ta, Rewah ve Kayim gibi bölgelerde DEAŞ’in hakimiyeti sürüyor. General Robert Sofge, bu bölgelerde halen binlerce DEAŞ’lının bulunduğunu belirtiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X