Suriye ordusu Rakka sınırını geçti

Suriye ordusu terör örgütü IŞİD kontrolündeki Rakka’ya başlattığı operasyon kapsamında kentin sınırlarına girdiği belirtildi. Suriye ordusuna Rus hava saldırılarıyla destek verildiği kaydedildi.

Suriye ordusu Rakka sınırını geçti

Suriye ordusunun, terör örgütü IŞİD’in kontrolünde bulunan Rakka kentini ele geçirmek için başlattığı operasyon kapsamında ilerleme kaydediyor. Suriye ordusunun Rakka kentinin sınırlarına girdiği belirtildi.

Suriye ordusu, Rakka kentini ele geçirmek için geçtiğimiz günlerde operasyon başlatmıştı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Rakka sınırını geçtiğini duyurdu. 

Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, Suriye ordusuna Rus hava saldırılarıyla destek verildiğini ifade etti. Suriye ordusunun Rakka’ya giden 35 kilometre genişliğindeki bir alanı ele geçirdiği ifade edilirken, Suriye ordusunun Rakka’yı Halep’e bağlayan anayola ulaşmaya çalıştığı gelen bilgiler arasında. Öte yandan terör örgütü IŞİD’in kontrolündeki Hama kentine de Rus uçakları tarafından hava saldırıları gerçekleştirildiği ifade edildi.

TÜRKMENDAĞI’NA SALDIRI

Suriye’de Esad güçlerine ait birliklerin ayrıca Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı’na top ve füze atışı yaptığı öğrenildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejim güçleri, gece saatlerinden itibaren muhaliflerin kontrolündeki köylere havan ve füzelerle saldırı başlattı. Sabah saatlerinde ise Kelez, Sarraf, Karaman, Karabiber, Cip Toros, Kalaba, Sallur, İsa Pınar Çiftliği ve köy yolları uzaktan atılan havan ve füzelerle vuruldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X