Suriye ordusu taaruza geçti

Suriye Ordusu ve müttefikleri, silahlı muhaliflerini ‘Büyük Savaş’ olarak nitelendirdiği ve haftalar sürebileceği belirtilen kuşatmayı kırma operasyonunu püskürterek karşı taarruza geçti.

Suriye ordusu taaruza geçti

Muhaliflerin Halep’in batısındaki Zahra bölgesine 2 bombalı araç ile başlattığı saldırıyı püskürten birlikler, akşam saatlerinde Zahra yakınlarındaki Minyan bölgesinde taarruz başlattı.

Askeri kaynakların aktardığına göre bölgede büyük oranda kontrol sağlandı.

Ordunun bölgedeki taarruzu devam ediyor. Muhaliflerine tamamı, ÖSO, Nusra, Ahrar’uş Şam ve diğerleri, tek bir çatı altında birleşerek ordunun kuşatma altına aldığı Halep’in kendileri tarafından kontrol edilen kesimine ulaşacaklarını ilan etmişler, gerekirse saldırılarının haftalar süreceğini belirtmişlerdi.

HALEP’E ZEHİRLİ GAZ

Bu arada eski adı El Nusra Cephesi olan Fetih el Şam Cephesi militanlarının  önceki gün Halep’te başlattığı saldırı sürerken, Suriye ordusunun kentin güneybatısında bulunan mevzilerine zehirli gazla doldurulmuş füzeler atıldığı bildirildi. Militanların El Esad askeri akademisi yakınlarında içini zehirli gazla doldurdukları ve kendi yapımları olan füzeleri attığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X