Suriye ordusundan üç ayrı operasyon

Suriye ordusu Halep’in kuzeyinde düzenlediği operasyonlarda IŞİD noktalarını hedef aldı.

Suriye ordusundan üç ayrı operasyon

Operasyonlara  ülkenin hava güçlerinin de destek verdiği aktarıldı.Yerel kaynaklar, Suriye savaş uçaklarının Azez kentindeki IŞİD mevzilerine bir dizi saldırı düzenlediğini, saldırılar sonucunda militanların elindeki silahların imha edildiğini ve onlarca IŞİD militanının öldürüldüğünü söyledi. 

İran’ın FARS haber ajansına önceki gün bilgi veren Suriye ordusu kaynakları da, savaş uçaklarının Halep’in batı, doğu ve güney bölgelerindeki IŞİD mevzilerine bombardımanlar düzenlediğini aktarmıştı. 

Bu arada Irak’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyindeki bir askeri üsse beş intihar bombacısı tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Iraklı yetkililer, saldırıda en az 15 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin de yaralandığını duyurdu. İki intihar bombacısı içinde bulundukları patlayıcı dolu aracı eski ABD üssü olan Camp Speicher’in girişinde patlatırken, diğer üç saldırgan da bombaları üssün içinde patlattı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X