Suriye rejiminin ‘yalan makinesi’ devrede

Suriye rejiminin BM Daimi Temsilcisi Caferi, Irak’ta sivillere yardım eden bir askerin fotoğrafını BM Güvenlik Konseyi’nde Halep’teki rejim askerlerine aitmiş gibi sundu.

Suriye rejiminin ‘yalan makinesi’ devrede

Suriye rejiminin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi’nde Irak’ta sivillere yardım eden bir askerin fotoğrafını Halep’teki rejim askerlerine aitmiş gibi gösterdi.

 

BM Güvenlik Konseyi, önceki gün Halep’te sivillere yönelik saldırılar üzerine acil toplanmış, bu toplantıda Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi de söz almıştı.

 

Irak’ın Felluce kentinde çekilen Iraklı bir askerin sivillere yardım ettiği fotoğrafını Halep’te Suriye ordusuna aitmiş gibi sunan Caferi, rejimin sivillere yönelik saldırılar yaptığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

 

Ancak Caferi’nin gösterdiği fotoğrafın Halep’te değil, Irak’ta çekildiği ortaya çıktı.

 

Caferi ise Güvenlik Konseyi’nde o fotoğrafa ilişkin “Halep’te gerçekleştirdiğimiz eylemler sivilleri korumaya yönelik, müsadenizle size bazı fotoğraflar göstermek istiyorum.” ifadesini kullandı.

 

Caferi, daha önce de rejimin Halep’teki katliamına ilişkin bir fotoğrafı yine Güvenlik Konseyi’nde “muhaliflerin saldırısı” şeklinde sunmuştu.

 

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri rejimin “yalan makinesi” görevini üstlenen Caferi’nin son skandalı da rejimin Suriye’de işlediği insanlık suçlarını aklamaya çalıştığını ortaya koyuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X