Suriye sınırı değil Bursa

Kestel girişinde fabrikaların bulunduğu bölgedeki boş alana kurdukları çadırlarda yaşayan 17 ailenin dramı yürek burkuyor. Çalışmak için Karabük’ten gelen ailelerin verdikleri yaşam mücadelesi ve içinde bulundukları içler açısı durum adeta Suriye sınırını

Suriye sınırı değil Bursa

SEYİT GÜNDOĞAN

Her çadırda ayrı bir aile dramı, ayrı bir dert ve ayrı bir sıkıntı var. Kimisinin çocuğu hasta, kimisinin kendisi, kimisinin de eşi. Yenişehir ve İnegöl’de dağlardan salep toplayarak çocuklarına bakabilmek ve geçimini sağlayabilmek için mücadele eden çaresiz insanlar, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Bu sefalette olan yine masum çocuklara oluyor. Hayatın ağır yükü en çok onları etkiliyor ama her şeye rağmen zor şartlar altında da olsa çocukluklarını yaşamaya çalışıyorlar. Kentin neredeyse göbeğinde sayılabilecek bir yerde kurdukları çadırlarda çaresiz bir şekilde yaşam mücadelesi veren bu insanlar yerel yöneticilerden ve yardımseverlerden ilgi bekliyor.

“FABRİKALAR ARTAN YEMEKLERİ ÇÖPE DÖKÜYOR”

Çevredeki fabrikaların da şahit olduğu insanlık dramına bu ailelerin içinde, özellikle 5 çocuklu, yüzde 70 özürlü olan Erdal Heyder ve 6 çocuklu Niyazi Güllüoğlu’nun durumu ön plana çıkıyor. Yüzde 70 özürlü raporu bulunan Heyder, özrü nedeniyle çalışamadığı için çok zor durumda olduğunu söylüyor. 3 aydan 3 aya 890 lira maaşla geçimini sağlamaya ve çocuklarına bakmaya çalışan Heyder, yardımseverlerden ve yerel yönetimlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

Çalışmak için Karabük’ten gelen Heyder, daha önce mide kanseri olduğu için midesi alınmış. Şu anda yine KOAH, hipertansiyon ve epilepsi hastalıklarıyla boğuşan Heyder, 5 çocuğu ile muhtaç durumda olduğunu söylüyor. Başına inşaat malzemesi düşen Niyazi Güllüoğlu ise, kafasında 2 plastik damarla yaşamaya çalışıyor.

6 çocuğu olan Gülüoğlu’nu en çok üzen ise şu anda Karabük’te köylerinde annesiyle birlikte yaşayan 10 yaşındaki engelli kızı. Kızının 3 aylıkken gelişiminin durduğunu ve 3 yaşında gibi göründüğünü ifade eden Güllüoğlu, kızının özel mamayla beslendiğini söylüyor.

Burada adeta bir insanlık dramı yaşadıklarının altını çizen aileler, “Yetkililerden ve yardımseverlerden yardım bekliyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız. Bir kap yemeğe bile muhtaç durumdayız. Buradaki fabrikalar artan yemeklerini çöpe döküyor. Biz o artan yemeğe bile muhtacız. Yetkililer sesimiz duysun” diye konuştular

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X