Suriye YPG’yi vurdu

Suriye savaş uçakları, Deyr ez Zor’a hamle yapan ABD komutasındaki YPG unsurlarını Fırat’ın batısında vurdu. Dün sabaha karşı yapılan saldırıda 2 SGD’linin öldüğü, 6 SGD’linin de yaralandığı bildirildi.

Suriye YPG’yi vurdu

Suriye’de hükümetin ve ABD destekli ve belkimiğini Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) farklı kollardan DEAŞ’a karşı operasyon düzenlediği Deyr ez Zor’da gerilim tırmanıyor. 

Suriye Ordusu’nun savaşın kritik cephesi Deyr ez Zor’a hamle yapan ABD himayesindeki YPG birliklerini, Fırat Nehri’nin doğu kıyısında al Sina adlı yerleşim merkezinin yakınlarında vurduğu bildirildi. Arap yayın organı Al Masdar, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı altında savaşan YPG unusurlarının, Suriye veya Rusya’ya ait hava araçları tarafından yerel saatle 3 civarında bombalandığını duyurdu. Bölge kaynakları hava operasyonunda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi. 

ŞAM: SDG İLE SAVAŞIRIZ

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın üst düzey danışmanlarından Buseyna Şaban, ülkenin tamamında kontrolü sağlamak hedefiyle topraklarında her güçle savaşacaklarını söyledi. 

Şaban, “İster Suriye Demokratik Güçleri olsun, ister DEAŞ, ister ülkedeki herhangi bir gayrımeşru yabancı güç… Ülkemiz saldırganların hepsinden tamamen özgürleştirilene kadar savaşacağız ve onlara karşı çalışacağız” dedi. Şaban, “Bunun hemen yarın olacağını söylemiyorum ama stratejik niyetimiz bu” dedi. 

‘SDG PETROL BÖLGELERİNİ İSTİYOR’ 

Hizbullah’a ait El Manar televizyonuna konuşan Şaban, “SDG’nin DEAŞ’la işbirliği yaptığını” da ima etti, SDG’nin bazı bölgeleri ‘hiç savaşmadan’ DEAŞ’den temizlediğini savundu. Şaban, Rakka operasyonunu yürüten SDG’nin Deyr ez Zor’un doğusunda da operasyon başlatmasını eleştirerek, “SDG petrol olan bölgeleri ele geçirmeyi planlıyor ama istediklerini alamayacaklar” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X