Suriye’de ateşkes 48 saat uzatılıyor

Suriye’de geçtiğimiz pazartesi günü başlayan 7 günlük ateşkes, 48 saat uzatılacak. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, ateşkesin uzatılması konuşunda anlaştığı bildirildi.

Suriye’de ateşkes 48 saat uzatılıyor

Suriye’deki ateşkesin son durumuyla ilgili soruları yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Kerry ile Lavrov’un telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Toner, iki bakanın Suriye’de 12 Eylül Pazartesi günü başlayan 7 günlük ateşkesin iki gün uzatılması konusunda anlaştığını söyledi. Önceki günlere kıyasla Suriye genelinde şiddetin belli ölçüde azaldığını vurgulayan Toner, hala bazı ihlallerin yaşandığı bilgisinin geldiğini aktardı. 

İHLALLER YAŞANIYOR

Esad rejimine bağlı askerler ile bazı muhaliflerin ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğini anlatan Toner, Moskova’ya Esad üzerindeki etkisini kullanması ve insani yardımların yerine ulaştırılmasını sağlaması çağrısında da bulundu. Rusların Esad üzerinde daha fazla baskı kurması gerektiğini ifade eden Toner, “İnsani yardımların yerlerine ulaştırıldığını henüz görmüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X