Suriye’de ateşkes sağlandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye hükümeti ile muhalefetin ateşkes anlaşmasını imzaladığını söyledi. Ateşkesin 30 Aralık gecesi yürürlükte olacağı belirtildi.

Suriye’de ateşkes sağlandı

Rus basınında yer alan haberlere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şam ile muhalefet arasında üç belge imzalandığını belirtti.

Putin, “İlk belge, Suriye topraklarında ateşkes sağlanmasıyla ilgili. İkinci belge, ateşkes rejiminin kontrolüyle ilgili önlemlere yönelik. Üçüncü belge ise Suriye’de çözüm için barış görüşmelerinin başlatılması hakkında bir bildiri” dedi.

 

“TÜRKİYE VE RUSYA GARANTÖR ÜLKE”

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de ateşkes anlaşmasında Türkiye ve Rusya’nın garantör ülke olacağını da belirtti.

 

“ATEŞKES 30 ARALIK GECESİ YÜRÜRLÜKTE”

 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, Suriye’de ateşkesin 30 Aralık gecesi yürürlükte olacağını duyurdu. 

 

DIŞİŞLERİ: ATEŞKES BU GECE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK  

Putin’in Suriye’de ateşkes sağlantı açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama yapıldı. 

Dışişleri Bakanlığı: “(Suriye’de varılan ateşkes mutabakatı) Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen gruplar bu mutabakatın dışındadır. Bu düzenlemeye Türkiye ve Rusya Federasyonu garantör sıfatıyla destek vermektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X