Suriye’de ateşkes sona erdi

Suriye ordusu, geçen pazartesi yürürlüğe giren ateşkesin sona erdiğini açıkladı.

Suriye’de ateşkes sona erdi

Suriye’de ordusu ülkenin resmi ajansı SANA’ya ateşkesle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Kurban Bayramı’nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkesin sona erdiği belirtildi.

Ateşkesin, kan akmasının durması için bir fırsat teşkil etmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, silahlı grupların ateşkesin maddelerine bağlı kalmadığı ileri sürüldü.

Muhaliflerin bu süreçte 300 ihlal yaptığı iddia edilen açıklamada, rejimin ise bunlara cevap vermek zorunda kaldığı öne sürüldü.

Muhalifler de Esad’ı suçluyor

Suriyeli muhaliflerin çatı kuruluşu Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), ABD ve Rusya arasındaki müzakereler sonucu geçen pazartesi akşamı başlatılan ateşkes ihlallerine ilişkin yazılı açıklama yaparak, rejimin bir haftada çoğu sivilleri hedef alan yüzlerce saldırı düzenlediğini belirtmişti.

Açıklamada, geçen pazartesiden bu yana 254 kez saldırarak ateşkes ihlali yapan rejimin, savaş uçakları, topçu birlikleri ve varil bombası atan helikopterler kullandığı aktarılmıştı.

İsviçre’nin Cenevre kentinde varılan anlaşmaya göre, Suriye’de Kurban Bayramı’nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkesin 12 Eylül Pazartesi yerel saat ile 19.00’da yürürlüğe girdiği duyurulmuştu. Ateşkes anlaşmasının daha sonra ABD ile Rusya arasındaki görüşmeler sonucunda 2 gün daha uzatıldığı açıklanmıştı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X