Suriye’de ateşkes uzadı

Suriye’nin Halep kentinde ilan edilen ateşkes 72 saat daha uzatıldı. Halep’i de kapsayan ateşkesin, cumartesi gece yarısından itibaren 72 saat daha uzatılacağı belirtildi.

Suriye’de ateşkes uzadı

Halep’te ilan edilen 2 günlük ateşkesin 72 saat daha uzatıldığı bildirildi. Buna göre Suriye’de cumartesi gece yarasından itibaren çatışmaların durması bekleniyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ateşkesin uzadığı doğrulandı. Ateşkesin Halep’teki şiddetin azalmasına yardımcı olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD’nin bu sürece olan bağlılığını sürdüreceğini ifade etti. Kirby, Son uzatma kararını memnuniyetle karşıladıklarını sözlerine ekleyen Kirby, amaçlarının Suriye’de ateşkesin tam anlamıyla uygulanmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Öte yandan Rusya tarafından yapılan açıklamada da, ateşkesin 72 saat daha uzatılması kararının dün geceden itibaren geçerli olacağı ifade edildi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Halep’te ilan edilen ateşkesin pazartesi gününe kadar uzatıldığı belirtilirken, ateşkesin uzatılmasının amacının durumun daha kötüye gitmesinin önüne geçmek olduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X