Suriye’de Esad zaferi

Suriye’nin Humus kentindeki silahlı muhalif gruplar, denetimleri altındaki son bölgeyi de terk etmeye başladı. Yaklaşık 5 yıl önce başlayan hükümet karşıtı gösterilerin merkezi olan Humus, tamamen devlet kontrolüne geçmiş oldu.

Suriye’de Esad zaferi

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad, isyan bayrağı açan muhaliflere karşı önemli bir zafer kazandı. 

Ülkede hükümetle muhalif güçler arasında yaklaşık 10 gün önce varılan anlaşma çerçevesinde, Humus kenti tamamen Şam yönetimimin kontrolüne geçti. Humus’ta muhaliflerin, ellerinde tuttukları son bölge olan ve uzun süredir kuşatma altında bulunan Vaer mahallesinden de çekildiği bildirilirdi. Esad’a karşı başlatılan isyanın ilk yerlerinden biri olan ve ‘devrimin başkenti’ sayılan Humus’tan otobüslerle çıkan muhalif savaşçıların İdlib bölgesine geçtiği bildirildi. Muhalif grupların bölgeyi terk etmesinin ardından Suriye ordusu yerine, Suriye polisi bölgeye girecek. 

DENİZALTIDAN FÜZE

Bu arada Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’deki IŞİD hedeflerinin ilk kez Akdeniz’deki bir denizaltıdan fırlatılan Cruise füzeleriyle vurulduğunu açıkladı. Şoygu, önceki gün Suriye açıklarına ulaşan ‘Rostov-on Don’ isimli denizaltıdan fırlatılan 3M-54 kalibre Cruise füzelerinin Rakka’daki IŞİD’e ait mühimmat depoları ve bir mayın fabrikası ile petrol altyapısını tam isabetle vurduğunu bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X