‘Suriye’de hava saldırıları sürecek’

Rusya, Suriye’de yarın yürürlüğe girecek çatışmasızlık anlaşmasının başlamasından sonra da hava saldırılarını sürdüreceğini duyurdu.

‘Suriye’de hava saldırıları sürecek’

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Suriye’de çatışmasızlık anlaşmasının başlamasından sonra da hava saldırılarına devam edeceğini söyledi.

Moskova’da gazetecilere açıklama yapan Peskov, “Anlaşma başladıktan sonra da terörist gruplara karşı operasyonlarımız durdurulmayacak. Bunu planlamıyoruz. Bu durum Rusya ve ABD başkanları tarafından onaylanan inisiyatifin şartlarından biri” dedi.

Rusya’nın Suriye’de muhalifleri vurduğu yönündeki açıklamaların ispat edilemediğini savunan Peskov, “Suriye İnsan Hakları Gözlemevi daha önce de bir çok kez bu tür açıklamarda bulundu ancak bunlar doğrulanamadı ve kanıtlarla desteklenemedi” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov daha önce yaptığı açıklamada, ABD ile Rusya’nın kabul ettiği Suriye’de çatışmasızlık anlaşmasının IŞİD, El Nusra Cephesi ve BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınan grupları kapsamadığını belirterek Suriye’deki hava saldırılarına önceki gibi devam ettiklerini açıklamıştı.

ABD ve Rusya, Suriye’de çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat gece yarısından itibaren başlaması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. 

Uluslararası camia, ateşkes sağlanmasının Rusya’nın hava operasyonlarını durdurmasına bağlı olduğunu belirtiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X