Suriye’de şehit olan yüzbaşı için tören

Suriye’deki ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nda görev yapan Türk birliğine terör örgütü DEAŞ’ın saldırısında şehit olan Yüzbaşı Alper Kocaman’ın cenazesi, Gaziantep’teki törenin ardından Ankara’ya gönderildi.

Suriye’de şehit olan yüzbaşı için tören

Suriye’nin kuzeyinde sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda görev yapan Türk askeri birliğine terör örgütü DEAŞ tarafından dün akşam saatlerinde havan topu, roket ve el bombası atıldı. Saldırılarda şarapnel parçalarıyla yaralanan 3 Türk askerinden İstihkam Yüzbaşı Alper Kocaman, helikopterle getirildiği Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Yüzbaşıyla birlikte yurda getirilen 2 askerin tedavileri ise Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde sürüyor.

Şehit Yüzbaşı Alper Kocaman için bu sabah 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kilis Valisi İsmail Çataklı, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Adana 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen törenin ardından şehit Yüzbaşı Kocaman’ın cenazesi, Gaziantep Havalimanı’nda hazır bekletilen askeri uçakla defnedilmek üzere memleketi Ankara’ya gönderildi.

HAREKATTAKİ ŞEHİT SAYISI 12 OLDU

Harekat kapsamında 27 Ağustos’ta roket saldırısında 1 asker şehit olurken, 6 Eylül ve 9 Eylül günü Rai kasabasının iç kesimlerinde terör örgütü IŞİD militanları tarafından düzenlenen roketli saldırılarda ise, hedef alınan tanklarda görevli 6 asker şehit oldu. 6 Eylül günkü saldırıda yaralanan 1 asker de 11 Eylül günü tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. 20 Eylül’de sınır hattında meydana gelen patlamada da 2 askerin şehit düştü. 5 Ekim’de ise sızma girişimi sırasında 1 Uzman Çavuş şehit oldu. Fırat Kalkanı Harekatı’nın başlamasından itibaren geçen 74 günlük süreçte dünkü şehit ile birlikte şehit asker sayısı 12’ye yükselmiş oldu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X