Suriye’de şiddet artıyor

Suriye’de Beşar Esad’ın meşruiyetini çoktan kaybettiğini vurgulayan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye halkının Esad’dan bir gelecek beklentisinin olamayacağını söyledi.

Suriye’de şiddet artıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye’de Beşar Esad’ın meşruiyetini çoktan kaybettiğini vurgulayarak, Esad’ın iktidarda kaldığı sürece Suriye’de şiddetin arttığını ve ülkenin daha tehlikeli hale geldiğini kaydetti. Suriye’deki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Suriye’deki durumun giderek kötüleştiğini ifade etti. Earnest, “Esad, hala Suriye ordusuna, masum ve silahsız sivillere saldırı düzenleme emri veriyor” diye konuştu.

YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASI

Suriye halkının Esad’dan bir gelecek beklentisinin olamayacağını vurgulayan Earnest, uluslararası insani yardımların Suriye’nin kritik bölgelerine ulaştırılmasının önündeki en büyük engelin Esad rejimi olduğunu belirtti. Earnest, bu konudaki endişelerini her seferinde dile getirdiklerini ifade etti.

Esad rejiminin, Suriye’nin insani yardıma muhtaç bölgelerine yardım ulaştırılmasını engellediğini söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü, Esad rejiminin ‘çatışmaların durdurulması’ anlaşmasında verdiği sözlere uygun şekilde yardımların ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılmasını mümkün hale getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X