Suriye’de tavşan çiftliği kuruldu

Suriye’de kırmızı et fiyatlarının yüksekliği nedeniyle tavşan üretimi başladı.Türkiye’den getirilen dişi ve erkek tavşanlardan, iki ayda yaklaşık 700 tavşan üretildi.

Suriye’de tavşan çiftliği kuruldu

Suriye’de Halep ilinin muhaliflerin kontrolündeki batı kırsalında, ülke genelinde et fiyatlarındaki pahalılık nedeniyle tavşan çiftliği kuruldu.

İç savaşın 6,5 yıldır devam ettiği Suriye’de birçok temel gıda maddesinin yanı sıra kırmızı et fiyatları git gide artıyor. İhtiyaç sahibi halkın mutfağına kırmızı et giremiyor.

Bu duruma çözüm bulmaya çalışan Suriyeli yardım derneği Beled, tavşanüretimine başladı.

Türkiye’den getirilen 102 dişi ve 36 erkek tavşanla kurulan çiftlikte, iki ayda yaklaşık 700 tavşana ulaşıldı.

Beled yardım derneğinde proje sorumlusu Muhammed El Drubi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Projenin amacı pahalı et fiyatlarına karşılık alım gücü düşük insanların kırmızı et tüketmesini sağlamak.” dedi.

Drubi, “Çiftlikte doğal üreme yöntemleriyle üretim devam ediyor. Hayvanların bakımları son derece titiz bir ekip tarafından yapılıyor. Aşılarını dönemsel olarak uyguluyoruz.” diye konuştu.

İlk aşamada 102 dişi tavşandan 540 yavru doğduğunu anlatan Drubi, ikinci aşamada ise hayvanları farklı cinslerle çiftleştirip daha nitelikli bir ırk elde edeceklerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X