‘Suriye’deki kriz terörizmin dünyaya yayıldığı bir kaynak’

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, “Suriye’deki kriz hem büyük bir göç dalgası oluşturdu hem de terörizmin her boyutunun Türkiye’ye, dünyaya yayıldığı bir kaynak olarak ortaya çıktı” dedi.

‘Suriye’deki kriz terörizmin dünyaya yayıldığı bir kaynak’

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Gaziantep’te Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. 

Bozkır, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan iç savaş ve sonrasındaki göçten en fazla etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Türkiye’nin, Suriye’deki insanlık dramına karşı tavrının hep hatırlanacağını ifade eden Bozkır, şöyle konuştu:

“Suriye’deki kriz hem büyük bir göç dalgası oluşturdu hem de terörizmin her boyutunun Türkiye’ye, dünyaya yayıldığı bir kaynak olarak ortaya çıktı. Geriye doğru bakıldığında Gaziantep, bölge illerimiz, Türkiye olsun, bu insanlık dramı karşısındaki tavrı, bu duçar durumdaki insanlara gösterdiği yakınlık, sağladığı imkanlar ve huzur ortamı hep hatırlanacak. Tarih önünde çok önemli bir sınavı Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları, başarıyla geride bırakmış olacaklar.”

“İlişkiler gazete haberleri üzerinden yürüyecek boyutta değil”

Bozkır, İngiltere’de yayımlanan bir gazetenin “mülteci krizi nedeniyle AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tehlikeye girdiği” yönündeki iddiasının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

“Türkiye ile AB ilişkileri, Avrupa’da çıkan bazı gazetelerde çıkan haberler üzerinden yürüyecek boyutta değildir. Çok önemli günler yaşıyoruz. Çok önemli müzakereler cereyan ediyor. Böyle bir ortamda çeşitli gazetelerde çeşitli haberler çıkabilir. Bu bunların doğru olduğu anlamına gelmez. İngiltere bizim dost bir ülkemiz. İlişkilerimiz son derece iyi. AB sürecini de destekleyen bir ülke. Dolayısıyla biz o perspektiften bakıyoruz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X