Suriyeli ailenin Erdoğan sevgisi

Savaştan kaçarak İnegöl`e yerleşen Suriyeli aile, yeni doğan bebeklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ismini verdi.

Suriyeli ailenin Erdoğan sevgisi
SADULLAH ORGAN
 
6 yıllık evli olan Cemile-Halit Hassu çifti, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle ülkeye çıkmaya karar verdi. 15 ay önce Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığındıklarını anlatan 54 yaşındaki Halit Hassu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
 
Çiftin 28 Kasım günü İnegöl Devlet Hastanesi’nde erkek çocukları dünyaya geldi. Hassu çiftçi, solunum sıkıntısı nedeniyle bir süre devam eden tedavinin ardından sağlığına kavuşan bebeğine, Recep Tayyip Erdoğan ismini verdi. İlk iki doğumda bebeklerini kaybeden Halit Hassu, “Eğer çocuğumuz erkek olursa ismini Recep Tayyip Erdoğan koyacağımıza söz verdik. İnegöl’e geldik. Eşim burada hamile kaldı. Bebeğimize daha önce düşündüğümüz ismi koyduk” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden baba Hassu, “Ülkemize dönmemiz halinde de bebeğimizin ismi aynı kalacak. Kim ne söylerse söylesin. Anne-babası biziz. O ismi koymayı istedik ve koyduk. Kimse bize karışamaz” ifadelerini kullandı.
 
İKİ ÇOCUĞUM ÖLDÜ
 
Anne Cemile Hassu ise, “İki çocuğum oldu ama Suriye’de öldü. Çocuklarım olmuyordu. Türkiye’de yaşamaya başlayınca çocuğumuz oldu. Çok mutluyum ve huzurluyum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X