Suriyeli çocuklar okullara yerleşiyor

Orhangazi Kaymakamlığı ve ilçe belediyesinin bir süre önce kurduğu Orhangazi Mülteci İletişim Bürosu, ilçede 6-15 yaş arası 300 Suriyeli çocuğun eğitimi için harekete geçti.

Suriyeli çocuklar okullara yerleşiyor

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polis ekipleri ve ilçe genelindeki kamu, kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapan Mülteci İletişim Bürosu, öncelikle 6-15 yaş arası 300 Suriyeli çocuğu mahallelerinde belirledi. Belirlenen çocukların eğitim işlemleri için hemen harekete geçtiklerini belirten İletişim Büro Sorumlusu Hüseyin Serhan Altun, “Bazı çocuklarımızın işlemlerini tamamlayarak okullarına yerleştirdik. Kıyafet ve kırtasiye gibi okul için gerekli malzemeleri Orhangazi Belediyesi karşıladı” dedi.

196 ÇOCUK DERS BAŞI YAPTI

Altun, şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 196 çocuğun ders başı yaptığını ifade ederek, “Alitekin İlk ve Ortaokulu’na 16, Atatürk İlk ve Ortaokulu’na 24, Orhanbey İlk ve Ortaokulu’na 16, Cargill İlk ve Ortaokulu’na 15, Gedelek Orhan Öcalgiray İlk ve Ortaokulu’na 10, Kurtuluş İlk ve Ortaokulu’na 8, Ahmet Yesevi İlk ve Ortaokulu’na 8, Hürriyet İlk ve Ortaokulu’na 7, Koç İlk ve Ortaokulu’na 3, Tuna İlk ve Ortaokulu’na 2, diğer ilk ve ortaokullara ise toplam 76 öğrenci yerleştirildi. İşlemlerini tamamladığımız öğrencileri okullarına yerleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

KAYIT ALTINA ALINIYOR

Orhangazi’de ikamet eden Suriyeli ailelere yönelik diğer çalışamaların da devam ettiğini bildiren Altun, “Orhangazi’de ikamet etmekte olan Suriyeli ailelerin hastanelerde tedavi olabilmeleri, çocuklarını okula gönderebilmeleri, işyerlerinde çalışabilmeleri, devletin ve belediyenin sosyal yardımlarından faydalanabilmeleri için ailelerin tamamına Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi aracılığı ile ulaşıyoruz. Misafir tanıtım kartı mevcut olan ailelerin adres bildirimleri için İlçe Nüfus Müdürlüğü ile koordineli çalışarak kayıt altına alınmaya devam edilmektedir. Öte yandan, Orhangazi’de hayırsever vatandaşlarımız tarafından bağışlanan ev eşyası, giyim, erzak, yazlık ve kışlık eşyalar Orhangazi Belediyesi bünyesindeki Sevgi Market ve Mülteciler İletişim Bürosu aracılığı ile tüm Suriyeli muhacirler ailelere ulaştırılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X