Suriyeli doktor ve avukat meslek edindirme kursunda

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli doktor ve avukat, geçimlerini sağlayabilmek adına Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM) meslek edindirme kursuna katılıyor.

Suriyeli doktor ve avukat meslek edindirme kursunda

Tişrin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 40 yaşındaki Türkmen Eyad Mounla, Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki bir köyde doktorluk yaptığı yılları geride bırakarak, yaşam mücadelesine Bursa’da devam ediyor.Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kurulan BUTGEM’DE, kendisi gibi Suriye’den göç eden sığınmacılarla mesleki eğitim alan Mounla, aynı zamanda Türk öğretmenin derslerde anlattıklarını kursiyerler için Arapça’ya çeviriyor. Eğitim bittiğinde otomotiv ve makine sektöründe, plastik enjeksiyon operatörü olarak yaşamını sürdürecek tıp doktoru Mounla, diploma denkliği kabul edilirse Türkiye’de doktorluk yapmak istiyor.

Halep’te avukatlık yapan Fawaz Al Hamam da, hukuk bürosunu, hatıralarını geride bırakarak Türkiye’ye geldiklerini ancak burada avukatlık yapamadığını dile getirerek, “Eskiden bu işi bilmiyordum burada öğrendim. Hanımım ve 3 kızımla burada yaşıyorum artık. Burada plastiğin, makinenin temelini öğrendik. Eğitimden sonra bu işi yapacağım. Suriye eski haline döndüğünde ülkeme gidip orada avukatlığa devam etmek istiyorum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X