Suriyeli göçmenler Türkçe öğreniyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK bünyesinde okuma ve yazma eğitimi gören Suriyelileri ziyaret etti. Suriyelilere yönelik Türkçe dersine katılan Başkan Edebali, çocuklarla bir araya gelerek oyunlarına eşlik etti.

Suriyeli göçmenler Türkçe öğreniyor

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 3 milyona yakın göçmenden 60 bininin yaşadığı Yıldırım’da, belediye ihtiyaçları karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yıldırım Belediyesi, Suriyelilerin Türkiye’ye entegrasyonuna katkı sağlamak ve mültecilerin hayatını kolaylaştırmak için ücretsiz Türkçe kursları düzenliyor. Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesindeki Değirmelikızık, Demetevler, Çınarönü, Beyazıt, Vatan ve Duaçınarı mahallelerindeki 6 kurs merkezinde 21 sınıfta 291 kadın ve 199 erkek olmak üzere toplamda 490 kişiye Türkçe okuma-yazma ve konuşma eğitimi veriliyor. Anneleri Türkçe öğrenirken çocuklara ise Okul Öncesi Eğitim sınıflarında eğitim öğretim veriliyor. 

‘İLK GÜNDEN İTİBAREN YANLARINDAYIZ’

Suriyeli mültecilerle YIL-MEK kurslarında bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Suriye’de yıllardır yaşanan drama ilk günden itibaren sessiz kalmadıklarını hatırlatarak, “Dünyamız çok sancılı bir dönemden geçiyor. Şeytani ve azgın emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından edildi. Yüz binlerce çocuk yetim kaldı. Suriye’de yıllardır devam eden iç savaş yine her zaman olduğu gibi mazlumları mağdur ediyor. Yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarcasının da vatanlarından olduğu bu insanlık ayıbı karşısında sözde medeni dünya adeta üç maymunu oynarken, Türkiye her zaman olduğu gibi ilk günden itibaren mazlumların yanında yer almaya devam ediyor” dedi. 

Yıldırım Belediyesi olarak Suriyelilerin ülkemizde sorunsuz bir şekilde yaşamaları adına hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Suriye’ye onlarca yardım TIR’ı gönderdik. Muhacir kardeşlerimizle iftar programlarında bir araya geldik. Çocuklarını sünnet ettirdik. Şimdi de onların hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla entegrasyonu sağlamak adına YIL-MEK bünyesinde 490 kişiye okuma yazma eğitimi, 119 çocuğa okul öncesi eğitimi veriyoruz. Bundan sonra da dün olduğu gibi kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki İstanbul ve Bursa nasıl Suriyelilerin ise Halep ve Şam da bizimdir” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X