Suriyeli kadına korkunç tuzak!

Adana’da, Suriye’deki iç savaştan kaçan 25 yaşındaki 2 çocuk annesi Hanen A.’ya fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 49 yaşındaki Alaaddin T. ile 57 yaşındaki Sündüs M. hakkında, ‘İnsan ticareti yapma’ ve ‘Fuhuşa teşvik’ suçlarından 16’şar yıl hapis cezası is

Suriyeli kadına korkunç tuzak!

Suriye’deki iç savaştan kaçan Yusuf H. ile eşi Hanen A., yaklaşık 2 ay önce Hatay’ın Altınözü İlçesi’ne geldi. İş bulamayan Suriyeli sığınmacılar, zor şartlar altında yaşamlarını sürdürürken geçen 8 Mart’ta Alaaddin T. ile tanıştı. İddiaya göre, Yusuf H. ile Hanen A.’nın sığınmacı ve işsiz olmalarını istismar eden Alaaddin T., Suriyeli çifte, fuhuş yaparak geçimlerini sağlayabileceklerini söyledi. Yaşadıkları çaresizlik nedeniyle teklifi kabul eden Hanen A., eşiyle birlikte Alaaddin T.’nin kullandığı araçla Adana’ya gelip, 57 yaşındaki Sündüs M.’nin evine yerleştirildi.

KOCASI BAŞKA ODADA KALIRKEN FUHUŞ YAPTI

Burada Sündüs M., maddi menfaat sağlamak amacıyla Hanen A.’yu fuhuşa teşvik edip müşteri ayarladı. Suriyeli kadın, kocası başka odada kalırken eve gelen müşterilerle ilişkiye girdi. Bir süre sonra polis, fuhuş yapıldığını belirlediği eve baskın düzenleyip Sündüs M. ve Alaaddin T. ile Suriyeli karı kocayı gözaltına aldı. Polis sorgusunda fuhuş yapmaya mecbur kaldığını söyleyen Hanen A. ve eşi Altınözü İlçesi’ne gönderilirken, Sündüs M. ve Alaaddin T., adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede fuhuş yaptırma suçlamasını kabul etmeyen Sündüs M. tutuklanırken, Alaaddin T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘İNSAN TİCARETİ’ SUÇLAMASI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Sündüs M. ve Alaaddin T. hakkında, ‘İnsan ticareti yapma’ ve ‘Fuhuşa teşvik etme veya yaptırma, aracılık etme veya yer temin etme’ suçlarından 16’şar yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, sanıkların Suriyeli sığınmacıları istismar edip fuhuşa teşvik ettiği ve insan ticareti yaptığı belirtildi. Tutuklu Sündüs M. ve tutuksuz sanık Alaaddin T. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X