Suriyeli kapkaççı, kızın elinden telefonu alıp…

Bursa’da yaşı küçük kızın cep telefonunu kapkaç yöntemiyle çalan Suriyeli çocuk, güvenlik kameralarından kaçamadı. Kapkaç anı görüntülerinden yola çıkan polis, çocuk zanlıyı, onu azmettiren ve telefonu satın alan toplam 3 kişiyi gözaltına aldı.

Suriyeli kapkaççı, kızın elinden telefonu alıp…

Olay merkez Yıldırım İlçesi Hacıvat Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, lise öğrencisi olduğu öğrenilen 16 yaşındaki H.B. yolda yürüyüp aynı zamanda elindeki cep telefonu ile mesajlaşıyordu. Kimliği belirsiz bir genç ise karşı yönden gelerek genç kızın elindeki telefonunu alarak uzaklaştı. Genç, kısa sürede ortadan kaybolurken, telefonu çalınan H.B. ise çevreden yardım istedi. Esnafın da yardımıyla polisi arayan genç kız, başından geçenlerin olay yerine gelen polis ekiplerine aktardı.

Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı 20 kişilik ekip 2 gün boyunca çevredeki güvenlik kameraları üzerinde çalışma yaptı. Kapkaç anı görüntülerinden yola çıkan ekipler, telefonu kaptıktan sonra kaçan 15 yaşındaki kimliği belirsiz zanlının bir arka sokakta bir başka kişiye telefonu verdiğini belirledi. Yapılan çalışma sonrasında şahısların ikisinin de Suriyeli olduğu, telefonun bir başka Suriyeliye 300 lira karşılığında satıldığı tespit edildi.

Şahısların ikamet ettikleri evleri belirleyen polis; kapkaç yapan yaşı küçük, M.Ş.(15) ile olayın azmettiricisi olduğu belirlenen M.E.(25) ve çalıntı telefonu satın alan M.M.(22)’yi gözaltına aldı. Yaşı küçük M.Ş. çocuk polisine teslim edilirken olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen M.E. emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X