Suriyeli Lina’nın sandalye mutluluğu

Suriye’ deki savaştan kaçarak Bursa’nın Gürsu ilçesine yerleşen, dört kişilik bir ailenin bedensel engelli kızı olan Lina El Beyk’e, Gürsu Belediyesi tarafından hediye edilen tekerlekli sandalye ile güldü.

Suriyeli Lina’nın sandalye mutluluğu

2015 yılı sonunda, Suriye’ deki savaştan kaçarak Bursa’nın Gürsu ilçesine yerleşen, dört kişilik bir ailenin bedensel engelli kızı olan 5 yaşındaki Lina El Beyk’e Gürsu Belediyesi ve HASVAK işbirliğiyle engelli aracı temin edildi. Yaşanan savaşın bir insanlık dramı olduğunu vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Savaşın bitmesi hepimizin dileği. Ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize elimizden gelen tüm yardımları yapıyoruz. Hassasiyet gösterip desteklerini esirgemeyen Hasvak yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Gürsu Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Hizmetleri Birimi tarafından yapılan sosyal yardımlar kapsamında, Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalarına Yardım Vakfı (HASVAK) ile işbirliğinde temin edilen mont ve ayakkabılar da ihtiyaçlı çocuklara ulaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X