Suriyeli muhalifler Dera’da Esad rejimini geri püskürttü

Suriye’nin Ürdün sınırındaki Dera kentinin merkezinde muhaliflerin, Beşşar Esad rejimine bağlı güçleri şiddetli çatışmaların ardından geri püskürttüğü bildirildi.

Suriyeli muhalifler Dera’da Esad rejimini geri püskürttü

Muhaliflerin Güney Cephesi’nin saha komutanlarından Muhammed Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esad rejiminin, Dera’nın kuzey kesiminden kentin güneyinde muhaliflerin kontrolündeki Menşiyya ve Dera el-Beled semtlerine top atışları ve füzeyle saldırı düzenlediğini, saldırı sonucu Menşiya semtinde 3 sivilin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda sivilin de yaralandığını belirtti.

 

Yusuf, kentin kuzeyindeki Esad güçlerinin Menşia’ya doğru ilerleme girişimi üzerine muhalifler ile Esad güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını, muhaliflerin, rejim güçlerinin saldırılarını püskürttüğünü ifade etti.

 

Rejim saldırılarının püskürtülmesinin ardından muhalifler Menşiyya semtinin kuzey kesimindeki Esad rejimine ait güçlere karşı taarruza geçtiğini vurgulayan Yusuf, operasyona “Zillet içinde yaşamaktansa izzet ile ölmek” adını verdiklerini dile getirdi.

 

Yusuf, çatışmaların sürdüğü bölgede onlarca rejim askerinin öldürüldüğünü, rejime ait 3 tank ve bir ikmal tünelinin imha edildiğini ifade etti.

 

Yedudiyye kasabasına tanklı toplu saldırı

 

Bu arada Esad güçleri Dera kent merkezinin kuzeybatısındaki Yedudiyye kasabasını da tank ve top atışları ile bombaladı.

 

İl genelinde, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı yaklaşık elli grubunun bir araya gelerek kurduğu Güney Cephesi hakim.

 

Dera, Suriye’de devrimin başladığı il olarak biliniyor. 13 yaşındaki Hamza el-Hatib’in Esad rejimi tarafından işkence ile katledilmesinin ardından başlayan gösteriler ülke geneline yayılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X