Suriyeli Tambi’den bir uluslararası başarı daha

Suriye’deki iç savaştan kaçıp ailesiyle Bursa’ya gelen ve ‘müzik dehası’ olduğu ortaya çıkan 18 yaşındaki Tambi Asaad Cimuk, 31 ülkeden müzisyenlerin katıldığı Londra’da yapılan ‘Grand Prize Virtuoso’ Uluslararası Müzik Yarışması’nda ikincilik elde etti.

Suriyeli Tambi’den bir uluslararası başarı daha

Suriye’nin başkenti Şam’da yaşayan 4 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçarak ailesiyle geldiği Bursa’da müzik dahisi olduğu tesadüfen ortaya çıkan Tambi  Asaad Cimuk uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.


Bursa’da eğitimini sürdüren ve geçen sene ABD, Rusya, Bulgaristan, İspanya, İsveç ve Almanya’daki toplam 7 yarışmanın 5’inde birincilik, bir ikincilik ve bir de beşincilik elde eden Tambi,  28-30 Mart 2016 tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ‘Grand Prize Virtuoso’ Uluslararası Müzik Yarışması’nın 18-23 yaş kategorisi piyano dalında ikinci oldu.


Ünlü müzisyen ve bestecilerinin sahne aldığı Royal Albert Hall’da performans sergilemenin tarifsiz ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşayan Cimuk, yarışmanın finalinde Rimsky Korsakov ile Sergie Rachmaninoff’tan  çaldığı parçalar büyük ilgi gördü. 

ABD, İsveç, Singapur, Ukrayna, İtalya, Avustralya, Tayvan, Portekiz, Fransa ve Hongkong gibi 31 dünya ülkesinden yüzlerce yarışmacının katıldığı organizasyonda ikincilik elde eden Cimuk, böyle önemli bir organizasyonda ödül almaktan dolayı çok gururlu olduğunu söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X