Suriyeli tarım işçilerine eğitim

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından hazırlanan proje kapsamında, Suriyeli 150 tarım işçisine eğitim verilecek.

Suriyeli tarım işçilerine eğitim

BAGEV’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Vakıf ve FAO tarafından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle, ‘Ekonomik Fırsatların Artırılması Yoluyla Türkiye’nin Güneyindeki Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılıklarının Desteklenmesi’ projesi hazırlandı. BAGEV Başkanı Ali Çandır ve FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, projenin tanıtımı amacıyla Isparta’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Çandır, Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ı ziyaretinde, tarım sektöründe çalışan Suriyelilerin mesleki işbaşı eğitimi ve sosyal adaptasyonunu sağlamak için FAO ile ortak proje yürüttüklerini ifade etti. FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Selışık da proje çerçevesinde ilk etapta 150 Suriyeli tarım işçisinin eğitilmesinin öngörüldüğünü belirtti. Selışık, eğitim süresince işçilere günlük 35 lira ücret verileceğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X