Suriyeliler Türkçe öğrendi

Zorunlu göçle Türkiye’ye gelen ve koruma altına alınan Suriyelilerin toplumsal hayata daha hızlı adapte olabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Derneği (IMPR) işbirliğiyle düzenlenen

Suriyeliler Türkçe öğrendi

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Zorunlu göçle Türkiye’ye gelen ve koruma altına alınan Suriyelilerin toplumsal hayata daha hızlı adapte olabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Derneği (IMPR) işbirliğiyle düzenlenen Türkçe Okuma Yazma ve meslek edinme kursunda katılan Suriyeli kursiyerlere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle sertifikaları verildi. Osmangazi Halk Eğitim Merkezi’nden sertifikalı programlarında toplam 170 kişi eğitim aldı. Bir sene sürecek olan kurslarda 3’er aylık 4 periyotta toplam 680 Suriyeliye eğitim verilmesi planlanıyor.

 

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de örnek duruşunu sergilediğini belirterek, “Suriye’den gelen yaklaşık 3 milyon kardeşimize sahip çıktık. Onların sıkıntılarını paylaştık. Onlarla geleceğin hayallerini kurduk. 80 milyon insanımız için ne istediysek Suriyeli dostlarımız için de onu istedik. Geleceğe güvenle bakıp umutla yürümeyi kendimiz, Suriyeliler ve tüm mazlumlar için istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Dünya 5’ten büyüktür’ derken mağdurlar, mazlumlar adına söyledi. Zalimlere de gerek mesajı verdi” dedi.

 

Vatanını terk etmenin hayatın en büyük zorluklarından olduğunu anlatan Müezzinoğlu, “Doğduğu toprakları, hatıraları geride bırakmanın ne olduğunu sizler kadar bende anlıyorum. Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde doğmuş, ilkokulu ve ortaokulu orada bitirmiş, ama Yunanistan’ın asimile politikası sebebiyle Türkiye’ye Meriç Nehri’ni kaçarak gelmiş Türkiye’ye göç etmiş bir kardeşinizim. Çok büyük devletin ve medeniyetin bağrına geldim. Bu ülkede hekim oldum, imkan sahibi oldum. Umutsuz olmayın. Karamsar olmayın. Sakın korkmayın. Müslümana yakışan geleceğe ümitle bakmaktır. Mazlumların, mağdurların, bu milletin yarınları bugünden daha güzel olacak. Allaha şükür Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var” diye konuştu.

 

DOST KÖTÜ GÜNDE BELLİ OLUR

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, dostun kötü günde belliği olacağını, Türk halkının da Suriye halkıyla dost olduğunu kaydederek, “Kardeşlerimizin en iyi şekilde hayat tutunabilmesi, toplumsal hayatta yer alabilmeleri için başta dil meselesi çözülmelidir. Bizler de bu konuda destek veriyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte olacağız. Bir gün savaş bitecek ve Türkiye ile Suriye bütünleşerek büyümeye devam edecek. Dostlar sevinecek, düşmanlar üzülecek. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Bursa Kent Konseyi ile IMPR’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, kurslarda başarılı olan bazı Suriyelilerin sertifikalarını takdim etti. Müezzinoğlu’na da üzerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ile “Evet” yazısı bulunan kravat hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X