Suriyeliler yakalattı

Almanya’yı alarma geçiren Chemnitz’deki Suriye uyruklu terör şüphelisi Cabir El Bekir uzun bir takip sonrası Suriyelilerin ihbarıyla yakalandı.

Suriyeliler yakalattı

Edinilen bilgiye göre El Bekir Leipzig garında iki Suriyeliye kalacak yer sordu.  El Bekir’i kendi kaldıkları eve götüren Suriyeliler, arandığını öğrenince şüpheliyi bağlayıp polise haber verdi. Önceki gece El Bekir’in kaldığı eve gelen polis şüpheliyi yakaladı. 

Zanlının 2015 yılında Almanya’ya geldiği ve mülteci olarak kabul edildiği belirtildi. Bild gazetesinin, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde zanlıya IŞİD milisleri tarafından eğitim verildiği iddia edildi. 

HEDEF HAVAALANLARI

Gözaltına alınan 22 yaşındaki Cabir El Bekir’in, Berlin’deki havaalanlarına saldırı planı içinde olduğu bildirildi. Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaben, devlet televizyonu ARD’ye yaptığı açıklamada, ‘Önce Almanya’da trenlere saldırı planladığı yönünde istihbarat bilgisi edinmiştik. Daha sonra bu planı Berlin‘deki havaalanlarına yönelik somutlaştırdı’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X