Suriyeliler’e siyasi mülteci statüsü

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Atina’da 1 aydır parlamentonun karşısında oturma eylemi yapan Suriyeli mültecilere ‘siyasi mülteci statüsü’ veriyor.

Suriyeliler’e siyasi mülteci statüsü

Oturma eylemi yapan 150 kadar Suriyeli mülteci, İçişleri Bakanlığı ile anlaşarak eylemlerine son verdi. 

İçişleri Bakanlığı’na ‘siyasi mülteci statüsü’ almak için 603 kişilik liste verilirken, başvurular kabul edilmeye başlandı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Sosyal Uyum Genel Sekreteri Angelos Sirigos ile görüşerek, 603 kişiden oluşan bir listeyi siyasi mülteci statüsü verilmesine ilişkin sürecin başlatılması için genel sekretere verdi. Listeyi ‘Çok olumlu bir girişim. Uzun zamandır bunu bekliyordum’ şeklinde değerlendiren Sirigos, mültecilerden etkisini arttıran soğuk ve yağmur nedeniyle Sintagma Meydanı’ndan ayrılmalarını istedi. 

10 GÜNDE TAMAMLANACAK

Mülteciler taleplerinin kabul edilmesi üzerine ilk etapta kadın ve çocuklardan oluşan 50 kişi belediyenin tahsis ettiği evlere gönderildi. Diğer mültecilerin ise misafirhane ve özel otellere yerleştirilecekleri duyuruldu. İçişleri Bakanlığı mültecilerin üçüncü ülkelere gönderilme talebini kabul etmezken, 603 kişinin ‘siyasi mülteci statüsü’ başvurularını 10 gün içerisinde sonuçlandırma sözünü verdi. Şimdiye kadar 100 civarında mültecinin başvuruda bulunduğu belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X